top of page

Pyöreä britakakku

Aerial View of Baking Ingredients

Yli 60 min

noin 10-15 hlö

Kakut

02 heinäkuun, 2023

Kesän ykköskakku on ehdottomasti britakakku! Näyttävän britakakun voi valmistaa myös pyöreäksi, jolloin se saa hieman enemmän korkeutta. Kakun väliin valmistuu raikas sitruunatäyte tuoreiden marjojen kaveriksi.


Pyöreä britakakku on lähes yhtä helppo valmistaa kuin soikea. Mikäli omistat kolme noin 20 cm irtopohjavuokaa, hyödynnä näitä kaikkia vuokia jakamalla taikinat kolmeen osaan. Mikäli käytössäsi on vain yksi vuoka, jaa valmiit taikinat kolmeen kulhoon ja valmista yksi pohja kerralla. Kulhojen avulla saat jaettua taikinat tasaisesti. Pohjat voit valmistaa tarjoilupäivänä tai jo hyvissä ajoin, tällöin kannattaa pohjat laittaa pakkaseen odottamaan heti kun ne ovat jäähtyneet.


Herkullinen ja raikas täyte syntyy nopeasti, kerma vaahdotetaan ja sitruunatuorejuusto sekoitetaan joukkoon. Täytteen lisäski kakkuun kannattaa lisätä paljon tuoreita mansikoita ja mustikoita! Täytä kakku vasta tarjoilupäivänä, jotta marenki pysyy rapeana.

Pyöreä britakakku

Kakkupohja:

150 g       huoneenlämpöinen voi tai margariini

1,25 dl      sokeri

1 rkl          vaniljasokeri

4 kpl        kananmunan keltuainen

2,5 dl        vehnäjauhot

1 tl            leivinjauhe

1 tl            sooda

1,25 dl      maito

 

Marenki:

4 kpl          kananmuna valkuainen

2 dl            sokeri

1 tl             vaniljasokeri

 

Sitruunatäyte:

2 dl            kuohukerma

1 tl             sokeri

200 g        sitruunatuorejuusto

Tuoreita mansikoita ja mustikoita

Työvaiheet

  • Valmista kakkupohja ensin. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa noin 20cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat, mikäli sinulta löytyy kolme vuokaa valmistele kaikki. Voit valmistaa pohjat myös yksitellen.

  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi (noin 5min vatkaus täydellä teholla)

  • Erottele kanamunista keltuaiset ja valkuaiset, jätä valkuaiset odottamaan ja lisää keltuaiset voi-vaahtoon kokoajan vatkaten.

  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa taikinan sekaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  • Jaa taikina kolmeen vuokaan, tai kolmeen kulhoon odottamaan mikäli sinulla on vain yksi vuoka, valmista tällöin yksi pohja kerralla.

  • Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset vatkaimilla, lisää sokeria noin 1 rkl kerrallaan vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä täydellä teholla, kunnes vaahto on paksua. Jaa marenki kolmeen osaan ja levitä kakkupohjien päälle.

  • Paista pohjia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä täysin ennen täyttöä. Mikäli teet pohjat osissa anna pohjan jäähtyä hetki vuoassaan, ota kakku pois ja täytä vuoka uudestaan.


  • Valmista täyte kun pohjat ovat jäähtyneet. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja notkista tuorejuusto vatkaimilla. Yhdistä aineet ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.

  • Täytä kakku asettamalla yksi kakkupohja tarjoilulautaselle. Lisää päälle puolet täytteestä ja levitä kevyesti tasaiseksi. Pilko päälle tuoreita mansikoita ja mustikoita. Nosta toinen pohja päälle ja toista täyttö. Lisää viimeinen pohja päälle ja koristele tuoreilla marjoilla sekä orvokinkukilla.

Kommentit
Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page