top of page

Raparperi-rahkapiirakka

Aerial View of Baking Ingredients

noin 60 min

noin 15 hlö

Piirakat

09 kesäkuun, 2023

Kesä ja raparperisesonki on viimein täällä! Raperperi on ehdottomasti yksi kesän parhaista herkuista, mitä rakastan käyttää leivonnassa. Olenkin leiponut jo paljon vaikka mitä, joten nyt on aika jakaa parhaat reseptit myös teille!


Tämä herkullinen ja helppo raparperipiirakka valmistetaan noin 24 cm piirakka- tai irtopohjavuokaan. Pohjan aineet vain sekoitetaan ja levitetään vuoanpohjalle. Täytteessä hyödynnetään tuoreita raparperipaloja sellaisenaan ja päälle valmistetaan rahkatäyte. Itse piirakka valmistuu todella nopeasti ja se kypsyy noin puolessa tunnissa. Piirakan kannattaa antaa hetki vetäytyä ennen tarjoilua, jotta se on helpompi leikata ja pysyy kasassa.

Raparperi-rahkapiirakka

Piirakkapohja:

170 g        voi tai margariini

3 dl          vehnäjauhot

1 tl            leivinjauhe

1 dl           sokeri

1 tl            vaniljasokeri

 

Täyte:

200 g       raparperi

200 g       vaniljarahka

2 dl           kuohukerma

2 kpl         kananmuna

2 rkl          sokeri

1 tl            vaniljasokeri

Työvaiheet

 

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele (ja jauhota) piirakkavuoka.

  • Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  • Painele taikina käsin piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille.

  • Pese ja pilko raparperit paloiksi ja kaada piirakkapohjalle.

  • Sekoita rahka, kerma, munat ja sokerit tasaiseksi ja kaada täyte raperperien päälle.

  • Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna piirakan hetken vetäytyä ennen tarjoilemista.

Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page