top of page

Raparperi-valkosuklaajäätelö

Aerial View of Baking Ingredients

yli 60 min

vajaa 2 litraa

Muut makeat

Kaupallinen yhteistyö Baking by Martinex kanssa.


Melkoiset helteet tällä hetkellä ainakin täällä Turussa, joten onneksi valmistin jo viime viikolla pakastimeen tätä helteiden herkkua eli jäätelöä! Koska pihastani löytyy vielä paljon raparepria halusin sitä hyödyntää myös tähän, kaveriksi raparperi sai makean valkosuklaan.


Tämä jäätelö valmistuu näppärästi kotona tai mökillä ilman jäätelökonetta. Raperperihilloke on syytä valmistaa edellisenä päivänä, jotta se jäähtyy ja tekeytyy herkulliseksi ennen jäätelöön sekoittamista. Jäätelömassan ainekset vatkataan kuohkeaksi käsivatkaimella ja sekaan lisätään valkosuklaarouheet sekä raparperihilloke. Jäätelö on valmis herkutteltavaksi seuraavana päivänä. Miten helppoa jäätelön tekeminen onkaan!

 

Muistathan että Baking by Martinex alekoodi on vielä hetken voimassa. Alekoodilla BAKING20 saat -20% alennuksen normaalihintaisesta valikoimasta osoitteesta www.martinex.fi . Alekoodi on voimassa 30.6.2021 asti.

 

Herkullista ja helteistä juhannusta kaikille!


Raparperi-valkosuklaajäätelö

Raparperihilloke:

noin 400 g     raparperia kuorittuna

vajaa 1 dl       vettä

2 dl                 hillosokeri

 

Jäätelömassa:

5 dl                vispikerma

1 prk              kondensoitu maito

0,5 dl             glukoosisiirappi

100 g             valkosuklaa

Työvaiheet

  • Valmista raperperihilloke pilkkomalla tuoreet kuoritut raparperit kattilaan. Lisää vesi sekaan ja sekoittele kunnes kiehahtaa. Lisää hillosokeri joukkoon ja keitä reilu 10 minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehmentyneet.

  • Kaada hilloke purkkiin ja anna jäähtyä. Nosta purkki yöksi jääkaappiin ja valmista jäätelö aikaisintaan seuraavana päivänä.


  • Valmista jäätelö vatkaamalla vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja glukoosisiirappi, jatka vatkaamista kunnes seos on kouhkeaa.

  • Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi tai rouheeksi, kaada jäätelömassan joukkoon ja kääntele nuolijalla.

  • Nostele jäätelömassaa säilytysrasian pohjalle, lusikoi päälle raparperihilloketta ja vetele nuolijalla massaa sekaisin kevyesti. Toista kunnes jäätelömassa ja raparperihilloke on kaikki lisätty. Ripottele päälle viimeiset valkosuklaamurut.

  • Laita kansi päälle ja vie yöksi pakkaseen odottamaan vähintään seuraavaan päivään.

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page