top of page

Savulohipiirakka

Aerial View of Baking Ingredients

noin 60 min

noin 15 hlö

Suolaiset leivonnaiset

25.4.2024

Vapun herkullisin suolainen piirakka valmistuu kädenkäänteessä Kymppi-maukkaiden valmiin Saaristolaispiirakkataikinan ansiosta!


Tämä piirakka valmistuu täydellisesti vappupäivän brunssille lämpöiseksi tarjottavaksi, mutta myös vappupäivän piknikille kylmäksi tarjottavaksi. Piirakan salaisuus on herkullinen Kymppi Saaristolaispiirakkataikina, mikä on perustaikinaa hieman vahvempi maultaan. Taikina sisältää saaristolaisleipien tapaan siirappia vahvistaen sen täyteläistä makua, joten se sopii täydellisesti juuri kalan kaveriksi.


Savulohipiirakan valmistus tapahtuu nopeasti, Kymppi Saaristolaispiirakkataikina sulatetaan pakkauksen ohjeen mukaan huoneenlämmössä noin tunnin verran, minkä jälkeen taikina on helppo painella piirakkavuoanpohjalle. Täytteen ainekset sekoitetaan vatkaimilla sekaisin ja piirakka paistetaan uunissa kypsäksi noin puolessa tunnissa. Nauti valmis piirakka lämpöisenä tai kylmänä!



Kymppi Saaristolaispiirakkataikinan löydät hyvin varustetuista ruokakaupoista! Lisätietoa tuotteesta löytyy täältä: Kymppi SAARISTOLAISpiirakkataikina 400 g | Kymppi


*Resepti toteutettu yhteistyönä Kymppi-maukkauden kanssa

Savulohipiirakka

400 g Kymppi Saaristolaispiirakkataikina

200 g maustamaton tuorejuusto

200 g kermaviili

2 kpl kananmuna

0,5 tl suola

0,5 tl mustapippuri

nippu tilliä (noin 30 g)

2 tl sitruunamehu

250-300 g savulohi

Työvaiheet

  • Sulata Kymppi Saaristolaispiirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele noin 24 cm piirakkavuoka valmiiksi.

  • Painele sulatettu Saaristolaispiirakkataikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille.

  • Sekoita täytteen tuorejuusto, kermaviili sekä munat vatkaimilla. Lisää suola sekä mustapippuri ja leikkaa tillinippu joukkoon. Purista sitruunasta mehu ja sekoita täyte tasaiseksi.

  • Lisää lopuksi joukkoon savulohi ja kääntele täyte tasaiseksi.

  • Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

  • Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua ja koristele tuoreella tillillä. Voit nauttia piirakan lämpöisenä tai kylmänä




Kommentit
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page