yli 60 min
+ 15 hlö
Juustokakut
Pitkästä aikaa juustokakkureseptin vuoro!
Kyselin instagramissa seuraajien toiveita kahden makuyhdistelmän juustokakkuun. Toiveita ja erilaisia ideoita tuli paljon ja muutama ehdotti sitruunan ja lakun yhdistelmää. Mielestäni tämä kuulosta niin herkulliselta, enkä ole aikaisemmin näitä makuja kokeillut, joten päätin valmistaan sitruuna-lakujuustokakun.
Miten ihana makuyhdistelmä tästä tulikaan! Voimakas laku ja hapan sitruuna sopivat niin täydellisesti toisilleen. Koostumukseltaankin kakusta tuli täydellisen silkkisen pehmeä, nam. Lisäksi tämä kakku on yksinkertainen juustokakku valmistaa, keksit muruksi, lakutäyte pohjalle ja sitruunatäyte päälle. Kakku kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin jotta se kerkeää hyytymään.Â
Herkullista viikonloppua 🙂Â
Sitruuna-lakujuustokakku
Pohja:
200 g       Sitruunaässä -keksit
75 g        voi
Â
Lakutäyte:
4 kpl       liivate
2 dl        vispikerma
200 g       maustamaton tuorejuusto
200-250g   lakritsikastike (käytetty Pirkan lakritsikastiketta)
0,5 dl       tomusokeri
Sitruunatäyte:
4 kpl       liivate
2 dl        vispikerma
100 g      maustamaton tuorejuusto
200 g      sitruunarahka
1 kpl       sitruunan kuoriraaste
0,5 dl       sitruunan tuorepuristettumehu
0,5 dl       tomusokeri
Koristeeksi karkkeja
Työvaiheet
Pingoita noin 19 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi. Laita reunakalvo tai leivinpaperi reunan ympäri ja suihkauta vuokasprayta siihen.
Murenna keksit teho- tai sauvasekoittimella, sulata voi mikrossa. Kaada voisula keksimurujen päälle ja sekoita tasaiseksi.
Kaada keksiseos vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Valmista lakutäyte laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto pehmeäksi vatkaimilla ja lisää lakritsikastike sekä tomusokeri joukkoon, sekoita.
Lämmitä mikrossa vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen, sekoita.
Kaada liivateneste ohuena nauhana lakutäytteen joukkoon kokoajan sekoittan vatkaimilla.
Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
Kaada valmis täyte keksipohjan päälle. Kopauttale vuokaa pöydän raunaan muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään.
…
Valmista sitruunatäyte laittamalla liivatetteen kylmään veteen likoamaan ja vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Raasta hyvin pestyn sirtuunankuori raasteeksi ja purista sirtuunasta mehu mukiin.
Notkista tuorejuusto pehmeäksi vatkaimilla ja lisää sitruunarahka, sitruunankuoriraaste sekä tomusokeri joukkoon, sekoita.
Lämmitä mikrossa sitruunamehu kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan mehuun, sekoita.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittan vatkaimilla.
Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
Nostele sitruunatäyte varovasti lakutäytteen päälle (varmista että lakutäyte on kerennyt hyytymään osittain), kopauttele vuokaa varovasti pöydän reunaan jotta täyte tasoittuu.
Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
Poista vuoka kakusta ja irroita reunakalvot. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla, kuten karkeilla tai sitruunalla.