top of page

Sitruuna-valkosuklaa blondiet

Aerial View of Baking Ingredients

noin 60 min

noin 15 hlö

Peltileivonnaiset

24 helmikuun, 2023

Ihanan raikkaat ja niin herkulliset sitruuna-valkosuklaa blondiet tulevat tässä! Näiden leivosten inspiraation sain loman paluulennon jälkiruoasta. Halusin luoda reseptin tuohon herkulliseen jälkiruokana toimivaan sitruuna-blondieen ja nyt tekin pääsette sitä leipomaan!


Näissä leivoksissa yhdistyy raikas sitruuna ja makea valkosuklaa. Valkosuklaata löytyy taikinasta sulatettuna sekä paloina, muista siis lukea resepti huolella 🙂


Blondie on helppo valmistaa, kuohkean muna-sokerivaahdon joukkoon sekoitetaan nesteet sekä kuivat aineet ja se paistetaan uunissa kypsäksi. Paiston kanssa saa olla tarkkana, brownien tapaan blondien kuuluu jäädä hieman tahmeaksi. Viimeistele blondie valkosuklaaraidoilla ja säilytä sitä jääkaapissa.


Sitruuna-valkosuklaa blondiet

150 g        voi tai margariini

250 g        valkosuklaata (yhteensä)

3 kpl          kananmuna

2,5 dl        sokeri

1 kpl          sitruuna (kuori + mehu 0,5dl)

3,5 dl        vehnäjauhot

1 tl             suola

1/2 tl          leivinjauhe

 

Työvaiheet

  • Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen. Levitä leivinpaperi noin 25×20 cm vuokaan ja voitele se kevyesti öljyllä.

  • Sulata voi ja 100 g valkosuklaata mikrossa.

  • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 min).

  • Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista sitruunasta mehua 0,5 dl ja yhdistä se voi-suklaaseokseen.

  • Yhdistä kuivat aineet keskenään.

  • Lisää jauhoseos sekä voi-suklaaseos muutamassa erässä vuorotellen munavaahtoon. Sekoita nopeasti sekaisin.

  • Paloittele 100 g valkosuklaata paloiksi ja kääntele taikinan sekaan.

  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.

  • Anna jäähtyä hetki vuoassa, poista vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.

  • Viimeistele sulattamalla 50 g valkosuklaata ja lusikoi jäähtyneen blondien päälle. Leikkaa terävälle veitsellä sopivan kokoisia paloja. Säilytä blondieta jääkaapissa.

Kommentit
No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page