top of page

Suolaiset lehtitaikinakierteet

Aerial View of Baking Ingredients

alle 60 min

noin 25 kpl

Suolaiset leivonnaiset

30 toukokuun, 2022

Resepti toteutettu yhteistyössä Kymppi-Maukkaat kanssa.


Viime viikolla julkaisin valmistujaisjuhliin helppojen täytekeksien ohjeen. Nyt jatketaan valmistujaisjuhlien helpoilla tarjottavilla suolaisten herkkujen merkeissä. 


Nämä erittäin helpot suolaiset lehtitaikinakierteet valmistetaan nopeasti ilman suurta vaivaa hyödyntämällä Kymppi-Maukkaiden valmista Lehti- torttutaikinaa. Kymppi Lehti- ja torttutaikinan lehtevyys ja hyvä paistotulos saadaan aikaan oikealla rasvan määrällä ja taikina sopii sekä suolaiseen että makeaan leivontaan. Tämäkin taikina on valmistettu ilman kananmunaa sekä on maidoton ja laktoositon, joten taikina on myös vegaaninen. Kymppi-Maukkaiden valmistaikinat löydät hyvin varustettujen ruokakauppojen pakastealtaasta. Lisätietoa lehtitaikinasta: Kymppi Lehti- ja Torttutaikina 500 g | Kymppi


Suolaiset lehtitaikinakierteet valmistetaan kaulaamalla sulatetut taikinalevyt yhdeksi isoksi levyksi. Tämän päällä levitetään täytteet ja levy rullataan kireälle rullalle. Rullasta leikataan kiekkoja ja ne paistetaan uunissa herkullisiksi ja lehteviksi suolapaloiksi. Nämäkin herkut voit valmistaa jo hyvissä ajoin ennen juhlapäivää jääkaappiin tai pakkaseen odottamaan.

Suolaiset lehtitaikinakierteet

1 pkt               Kymppi Lehti- ja torttutaikina 500g

100 g              tuorejuusto

1,5 dl              pesto

80 g               ilmakuivattu kinkku

1,5 dl              juustoraasteKoristeeksi:

                        tuore basilika

Työvaiheet

  • Sulata Kymppi Lehti- ja torttutaikina  pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

  • Aseta taikinalevyt leivinpaperin päälle pitkiltä reunoilta yhteen, laita leivinpaperi myös päälle ja kauli taikina suuremmaksi levyksi noin 30-40 cm.  

  • Levitä tuorejuusto pinnalle ja päälle kevyesti pesto. Asettele ilmakuivatut kinkut pinnalle ja ripottele juustoraaste päälle.

  • Rullaa taikinalevy tiiviille rullalle pituussuunnassa, jätä sauma rullan alle.

  • Leikkaa terävällä veitsellä rullasta 2 cm paksuisia kiekkoja ja aseta kiekot leikkauspinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle.

  • Paista uunin keskitasolla noin 13-15 minuuttia.


Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page