top of page

Täyteläinen mustikka-suklaakakku

Aerial View of Baking Ingredients

Yli 60 min

Yli 20 hlö

Kakut

7.7.2024

Koska suklaa on minun lemppari, halusin valmistaa jotain TODELLA suklaista mustikoista. Tässä onnistuinkin, sillä tästä mustikka-suklaakakusta tuli täydellisen täyteläinen suklaakakku! Mikäli suklaa ei ole sinun juttusi, suosittelen kokeilemaan jotain muuta 😉


Tämä kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, vähintään päivää ennen, koska suklaatäytteen täytyy jähmettyä täysin. Kakku on helppo ja nopea valmistaa, eikä raaka-aineita ole montaa. Kakun pohja valmistuu kekseistä ja täyte suklaasta sekä kermasta. Tuoreet mustikat löytyvät keksipohjan ja suklaatäytteen välistä herkullisena yllätyksenä.


Toivottavasti täällä on myös muita suklaan rakastajia, tämä kakun resepti on nimittäin teille luotu!*Alkuperäinen resepti julkaistu 10.8.2022*

Täyteläinen mustikka-suklaakakku

Keksipohja:

300 g  täytekeksit esim. Dominot (gluteenittomat tai normaalit)

80 g  voi tai margariini

1 rkl    ruokaöljy

 

Mustikka-suklaatäyte:

400 g    tummaa suklaata ( EI talousuklaa! Itse käytin Rainbow tumma leivontasuklaata)

4 dl    kuohukerma

0,5 tl      suola

4-5 dl    tuoreita mustikoita


Koristeeksi mustikoita

Työvaiheet

  • Valmista suklaatäyte jäähtymään. Paloittele suklaa veitsellä pieneksi rouheeksi ja kaada kulhoon. Kiehauta kuohukerma kattilassa, kaada suklaarouheen päälle ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää suola joukkoon ja sekoita. Jätä jäähtymään.

  • Pingoita noin 24 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale.

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita yhdessä ruokaöljyn kanssa keksien joukkoon tasaiseksi massaksi. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa pohjalle ja reunoille tiiviisti.

  • Mittaa tuoreet mustikat keksipohjan päälle. Kaada jäähtynyt suklaatäyte mustikoiden päälle. Nosta kakku jääkaappiin ja anna kakun jähmettyä täysin, mielellään seuraavaan päivään. 

  • Irroita kakku vuoasta ja koristele tuoreilla mustikoilla.

 

HUOM! Talousuklaa ei tähän kakkuun sovi, täyte ei tällöin hyydy.

Kommentit
Les commentaires n'ont pas pu être chargés.
Il semble qu'un problème technique est survenu. Veuillez essayer de vous reconnecter ou d'actualiser la page.
bottom of page