top of page

Valkosuklaajuustokakku tuoreilla mansikoilla

Aerial View of Baking Ingredients

Noin 60 min

noin 15 hlö

Juustokakut

08 heinäkuun, 2022

Sain viime viikonloppuna idean kesäisestä juustokakusta, mikä sisältää paljon tuoreita mansikoita ja valkosuklaata. Tätä oli pakko päästä heti kokeilemaan ja voi miten herkullista siitä tulikaan! Kakku oli erittän helppo tehdä, eikä se sisällä liivatetta ollenkaan.


En ole itse käyttänyt tuoreita mansikoita sellaisenaan juustokakuissa, vaan olen niille aina jotain tehnyt, kuten soseuttanut ne. Nyt halusin kokeilla mansikoita sattumina tuon valkosuklaatäytteen seassa ja tämähän TOIMII!! Kakusta tuli niin hurjan hyvää!


Kakkuun keksipohjan tein kaurakekseistä, mitkä voi halutessaan korvata myös gluteenittomilla kekseillä. Ruokaöljy voin/margariinin kaverina pitää keksipohjan leikattava, eikä siitä tule näin liian kova. Täytteeseen en laittanut liivatetta ollenkaan, vaan käytin reippaasti valkosuklaata. Valkosuklaan lisäksi täytteeseen ei muutenkaan raaka-aineita sen ihmeellisemmin tarvita, pidättäydyin helpossa ja yksinkertaisessa. Tuoreet mansikat kruunaa ehdottomasti tämän kakun! Makean valkosuklaatäytteen seassa mansikanpalat toimivat herkullisina sattumia, nyt varsinkin kun mansikkasesonki on parhaimmillaan.


Rakastan tehdä tällaisia helppoja ja nopeita kakkuja, mitkä silti ovat todella herkullisia! Tästä taisi olla oman kesän kesäkakku numero 1. joten suosittelen kokeilemaan tätä!

Valkosuklaajuustokakku tuoreilla mansikoilla

Keksipohja:

200 g            kaurakeksejä

80 g              voi tai margariini

2 rkl              ruokaöljy

 

Valkosuklaatäyte mansikoilla:

300 g             valkosuklaa

2 dl                 vispikerma

500 g              mascarpone

300 g              tuoreet mansikat


Koristeeksi mansikoita

Työvaiheet

  • Valmista keksipohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää ruokaöljyn kanssa keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.

  • Pingoita noin 18 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa kevyesti tasaisesti pohjalle. Nosta kylmään esim. pakkaseen odottamaan.


  • Pilko mansikoista eri kokoisia paloja valmiiksi ja valmista valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa mikrossa, anna hetki jäähtyä. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja notkista mascarpone kulhossa vatkaimilla. Lisää mascarponen sekaan hieman jäähtynyt sula valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kuohkea kerma ja kääntele nuolijalla täytetteeseen tasaisesti.

  • Asettele vuoan reunaan kiinni muutamia isoja mansikan paloja. Lisää loput pilkotut mansikat valkosuklaatäytteeseen ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.

  • Nostele täytettä keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi, voit kopautella vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jolloin täyte asettuu paremmin. Nosta kylmään jähmettymään, mielellään seuraavaan päivään tai kunnes täyte on jähmettynyt.

  • Irroita jähmettynyt kakku vuoasta ja nosta kakku tarjoululautasella. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Kommentit

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page