Yli 60 min
Noin 20 hlö
Juustokakut
22.12.2024
Vihreä kuula -nougat-juustokakku on täydellinen jälkiruoka joulupöytään – ja vielä ehdit valmistaa sen! Tämä ylellinen kakku tuo juhlaan suomalaisten rakastamat maut: vihreän marmeladin makeuden ja nougatin täyteläisyyden.
Kakku rakentuu rapeasta piparipohjasta, jonka päälle levitetään kaksi herkullista täytekerrosta: ensimmäisenä pehmeä nougat-täyte ja sen jälkeen vihreä kuula -marmeladista valmistettu täyte. Halutessaan kakun voi viimeistellä vielä näyttävällä nougat-päällisellä. Nougat päällinen on täydellinen lisä kakkuun, mutta päällinen sulaa helposti, joten älä jätä kakkua pitkäksi aikaa pöydälle.
Kakun eri kerrokset luovat kauniin ja herkullisen kokonaisuuden, joka hurmaa niin ulkonäöllään kuin maullaan. Tämä juustokakku säilyy hyvin jääkaapissa, joten sen voi valmistaa jo etukäteen juhlapäivää varten. Täydellinen valinta kaikille makean ystäville!
Herkullista joulunaikaa ❤️
Vihreä kuula-nougat-juustokakku
Keksipohja:
200 g piparit
80 g voi tai margariini
Nougat-täyte:
4 kpl Marabou Dubbel nougat patukka (á 43g)
4 kpl liivate
2 dl vispikerma
100 g maustamaton tuorejuusto
200 g vaniljarahka
0,5 dl tomusokeri
2 rkl vesi
Vihreä kuula-täyte:
4 kpl liivate
2 dl vispikerma
100 g maustamaton tuorejuusto
200 g vaniljarahka
200 g Vihreä kuula marmeladi
2 rkl vesi
Nougat päällinen:
0,5 dl kuohukerma
3 kpl Marabou Dubbel nougat patukka (á 43g)
Työvaiheet
Valmista keksipohja murskaamalla piparit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksien joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi.
Pingoita noin 20-22 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi, aseta reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikale ja suihkauta vuokasray pinnalle. Kaada keksimassa vuokaan, painele massa tasaisesti pohjalle. Nosta kylmään odottamaan.
…
Valmista nougat-täyte. Sulata nougat-suklaa mikrossa, jätä jäähtymään. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja notkista tuorejuusto isossa kulhossa vatkaimilla. Lisää tuorejuuston sekaan vaniljarahka ja tomusokeri, sekoita. Lisää myös hieman jäähtynyt sula nougat-suklaa ja vatkaa tasaiseksi.
Kuumenna vesi mikrossa kiehuvaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota ne veteen. Kaada liivateneste ohuena nauhana nougat täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.
Kääntele lopuksi kuohkea kerma nuolijalla täytetteeseen tasaisesti.
Nostele täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi, voit kopautella vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jolloin täyte asettuu paremmin. Nosta kylmään jähmettymään. Pakkasessa jähmettyy nopeammin.
…
Valmista vihreä kuula-täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja notkista tuorejuusto isossa kulhossa vatkaimilla. Lisää tuorejuuston sekaan vaniljarahka, sekoita. Lisää myös vihreä kuula marmeladi ja vatkaa tasaiseksi.
Kuumenna vesi mikrossa kiehuvaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota ne veteen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.
Kääntele lopuksi kuohkea kerma nuolijalla täytetteeseen tasaisesti.
Nostele täyte jähmettyneen nougat-täytteen päälle ja levitä tasaiseksi, voit kopautella vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jolloin täyte asettuu paremmin. Nosta kylmään jähmettymään. Pakkasessa jähmettyy nopeammin.
...
Valmista lopuksi nougat päällinen. Pilko patukat kulhoon, kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada nougat-suklaan päälle. Sekoittele kunnes suklaa on kokonaan sulanut, mikäli joukossa on vielä sattumia mikrota seosta hieman.
Kaada seos varovasti kakun päälle ja levitä kevyesti tasaiseksi. Nosta kylmään jäähmettymään.
...
Irroita kakku vuosta ja koristele haluamallasi tavalla.
Sulata valkosuklaa mikrossa, anna hetki jäähtyä. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja notkista tuorejuusto isossa kulhossa vatkaimilla. Lisää tuorejuuston sekaan sulatetut suo